CO-OP EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Cooperative Education Program”ın kısaltması olan “CO- OP”, Üniversite ile İş dünyasını bir araya getiren entegre bir eğitim modelidir.

Altınbaş Üniversitesi tarafından 2014 yılından itibaren başarıyla hayata geçen program, üniversitede verilen bilgiyi iş hayatının profesyonelleri ile deneyimlemeyi hedeflemektedir.

Her dönem artarak devam eden birçok sektörün de yer aldığı toplam 200’ e yakın anlaşmalı firmamız bulunmaktadır.

Staj ve Co-op Müdürlüğü tarafından yürütülen CO-OP Eğitim Modeli, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler, İşletme, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Uygulamalı Bilimler Fakültelerimizde uygulanır.

 

CO-OP EĞİTİM MODELİ NASIL UYGULANIR?

CO-OP Eğitim Modeli, müfredatında CO-OP Programı bulunan fakültelerimizde öğrenim gören 3. sınıfı tamamlayan öğrencilerimize uygulanır. Öğrencilerimiz Temmuz – Aralık tarihleri arasında 6 ay süre ile anlaşmalı olunan bir sanayi veya ticaret kuruluşunda çalışarak gerçek iş ortamında tecrübe kazanırlar.

 

CO-OP zorunlu bir program olmayıp öğrenciler gönüllü olarak başvurabilir. Ayrıca öğrenciler CO-OP eğitimini Akademik eğitim süresi devam ederken uygulama fırsatı bulurlar.

 

CO-OP EĞİTİM MODELİ KATILIM SÜRECİ 

BAŞVURULAR: 3.Sınıfın Bahar Döneminde (Nisan ve Mayıs) başvurular, danışman onayı ile Staj ve Co-op Müdürlüğü tarafından alınır.

MÜLAKAT: Öğrencilerimizin özgeçmişleri anlaşmalı firmalarımız ile paylaşılır. Uygun görülen adaylar firmaların   CO-OP mülakat süreçlerinden geçerek, iş hayatının ilk adımı olan mülakat deneyimini tecrübe edinirler.

SONUÇ: Firmalar tarafından tüm mülakat süreçlerini başarıyla tamamlayan adaylar Temmuz itibariyle programa başlarlar

 

CO-OP EĞİTİM MODELİ

  • 3. Sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler CO-OP Eğitim Modeline katılmaya hak kazanır. CO-OP yaptıktan sonra en az bir dönem daha üniversitedeki eğitimine devam etmesi gerekir.
  • Öğrencilerimiz kabul aldıkları firmalarda  Temmuz – Eylül dönemlerinde tam zamanlı olarak, Eylül – Aralık ayını kapsayan Akademik dönem içerisinde minimum 3 iş günü firmada aktif olarak çalışır.
  • CO-OP yapan öğrenci mezuniyetine yönelik ders kredisi kazanır. Bu kredinin hangi derslere yönelik olacağı program bazında belirlenir. Öğrenci dönem sonunda aldığı derse bağlı olarak bitirme projesi hazırlar.
  • Öğrencilerimizin CO-OP Programında başarılı sayılmaları için program boyunca CO-OP Defterini eksiksiz tamamlamaları gerekmektedir.

 

CO-OP PROTOKOLÜ VE SİGORTA SÜREÇLERİ

  • CO-OP Eğitim Modeline dair Yüksek Öğretim Kurumu’na sunmak adına anlaşmalı firmalarımız ile imzaladığımız iyi niyet protokolümüz mevcuttur.
  • Bu süreçte öğrencilerimizin tüm sigorta işlemleri üniversitemiz tarafından yapılmaktadır.

 

CO-OP EĞİTİM MODELİ’NİN FAYDALARI

  • Öğrencilere almış oldukları teorik bilgileri kullanabilme ve uygulamaya aktarma becerisini kazandırarak, mezuniyet sonrası iş hayatına uyum sürelerini kısaltır.
  • Firma işe alacağı mezunu işe almadan önce kendi gereksinimleri doğrultusunda yetiştirir ve kurum kültürünü benimseyen adayları işe alır.
  • Öğrencilerin CO-OP kapsamında görev yapacakları iş yerlerindeki sorumluluklarını, organizasyon yeteneklerini, üretim sürecini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlar.

CO-OP Eğitim Modeli, FİRMA-ÖĞRENCİ-ÜNİVERSİTE üçlüsü için KAZAN-KAZAN-KAZAN demektir.

 

İLETİŞİM

CO-OP Programı konusunda doğrudan Altınbaş Üniversitesi Staj ve Co-op Ofisi ile iletişime geçilebileceği gibi CO-OP programının ilgili olduğu fakülte dekanlığı ile de iletişime geçilebilir.

 

 

STAJ VE CO-OP MÜDÜRLÜĞÜ

STAJ VE CO-OP MÜDÜRÜ

SELMA AĞGÜL

Altınbaş Üniversitesi, Mahmutbey Mahallesi, Dilmenler Caddesi, No: 26 Bağcılar- İstanbul
A Blok Giriş Kat 5 Nolu Oda
Telefon: (0212) 604 01 00
Gsm: 0(507) 983 96 02
E-Posta: coop@altinbas.edu.tr

© 2021 Altınbaş Üniversitesi Bilgi Teknolojiler ve Güvenliği Daire Başkanlığı